Materiał na podłokietnik - skąd wziąć?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Harwa
    Classic
    • 2014
    • 28

Tippo, nie wiem o kim piszesz ale ja nie uskuteczniam ecodrivingu. Jeśli o mnie to wygląda na to, że jesteś kłamcą sugerując, że coś o mnie wiesz a nie jest to prawdą. Nie wiem po kiego ch... kogoś interesuje po co coś montuje w swoim samochodzie lub nie. Wytłumacz może po co ci to pseud-quattro w swoim aucie, ale to już nie w tym dziale bo jeździsz starą dwójką, tak? Więc pewno też nikogo tutaj nie interesuje ile twoja stara dwójka pali.

Pytałem w tym CS o szperę do mojego auta i janusze z tego warsztatu nie podejmują się tego tematu. Więc znowu nie pomogłeś, samym pisaniem głupot nikomu nie pomożesz na tym forum.

Miałem okazję jechać Focusem RS i wciskanie było bez większych modów. Więc przestań wypisywać głupoty bo jedyne co z kołami robiłeś to zmieniałeś letnie na zimówki i odwrotnie.
    Pozdro Harwa
  • FishPL
    Rider
    • 2012
    • 296

Tak mi chodzi ostatnio po głowie, żeby wymienić materiał na moim przednim podłokietniku, ponieważ obecny jest już trochę zużyty. Chciałbym wymienić go na ori materiał w kolorze obecnej tapicerki lecz nie wiem gdzie można kupić taki materiał - pomożecie? :roll:

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Myślę,że tylko zakup używanego fotela lub kawałka tylnej kanapy pozwoli na zdobycie kawałka materiału.
      Rozważ obszycie skórą.Szarą,lub czarną.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• FishPL
        Rider
        • 2012
        • 296

No właśnie obszyłem sobie na nowo mieszek skórą i kierownicę, ale sądzę, że podłokietnik ładniej będzie wyglądał gdy zostanie w oryginalnym materiale. Skóra będzie się nagrzewać latem i może być mało elastyczna (wygodna).

Komentarz

• ari38
          Drive
          • 2008
          • 49

Zamieszczone przez FishPL
          No właśnie obszyłem sobie na nowo mieszek skórą i kierownicę, ale sądzę, że podłokietnik ładniej będzie wyglądał gdy zostanie w oryginalnym materiale. Skóra będzie się nagrzewać latem i może być mało elastyczna (wygodna).
          Jeśli latem nie zawsze trzymasz samochód w cieniu, to lepiej nie obszywaj skórą, zwłaszcza czarną. Nie raz krzyknąłem z bólu, kładąc odruchowo rękę na czarnym, skórzanym i nagrzanym podłokietniku.
          Laurin & Klement

Komentarz

• FishPL
            Rider
            • 2012
            • 296

Zamieszczone przez ari38
            Nie raz krzyknąłem z bólu, kładąc odruchowo rękę na czarnym, skórzanym i nagrzanym podłokietniku.
            właśnie dlatego chcę obszyć ori materiałem tylko skąd go wziąć :shock:

Komentarz

• alwo76
              Classic
              • 2009
              • 7

Mam tylną kanapę-siedzisko z Ambiente 2001 rok,może z niej materiał by podpasował.

Komentarz

• jarezz
                Ambiente
                • 2013
                • 202

Siemasz FishPL podesłał mnie ari38 do Ciebie...

Jeśli Cię by ratowała ilość materiału z tapicerek (boczków) drzwi z UK wersji, na obicie jakie chcesz ździałać, to daj znać... cyknę jakieś foto, czy wzór by Ci pasował sprawdzisz, a w razie W to od siebie z GKW daleko do mnie, do Dzierzgonia byś nie miał....
                Moja ex - Łasica
                BHP... budowlanka... - Nasz FanPage

Komentarz

• FishPL
                  Rider
                  • 2012
                  • 296

alwo76, jarezz, to tak na szybko robiony wycinek z moich starych zdjęć wnętrza, kolor tapicerki to "szaro-zielony". Na podłokietniku mam taki odcień jak na boczkach fotela. Później jak będzie trzeba to postaram się wrzucić lepsze jakościowo zdjęcia.
                  jarezz, obawiam się, że z boczku może być za mało tego materiału, później postaram się podać konkretne potrzebne wymiary
                  alwo76, nie szkoda Ci marnować całej kanapy na kawałek materiału? :wink:
                  ari38, dzięki za przekazanie tematu
                  Załączone pliki

Komentarz

• jarezz
                    Ambiente
                    • 2013
                    • 202

FishPL boczki co najmniej powinny być jeszcze dwa... a może i trzy... :P zadzwonię po południu do domu, żeby ktoś sprawdził i dam znaka...
                    Moja ex - Łasica

Komentarz

• alwo76
                      Classic
                      • 2009
                      • 7

Ta moja kanapa ma odcień szarości,grafitu.

Komentarz

• FishPL
                        Rider
                        • 2012
                        • 296

alwo76, to kijowo :P

Komentarz

• alwo76
                          Classic
                          • 2009
                          • 7

Teraz tak patrzę do katalogu Octavii i faktycznie wersja Ambiente miała seryjnie cztery kolory tapicerki, wzór Scale w odcieniach, zieleń,błękit,czerwień,szarość.
                          Z tego wychodzi,że mamy te skrajne :?

Komentarz

• FishPL
                            Rider
                            • 2012
                            • 296

Czyli jedynym rozwiązaniem jest chyba "przeszczep" materiału z tylnego podłokietnika na przedni... :roll:

Komentarz

• jarezz
                              Ambiente
                              • 2013
                              • 202

FishPL sorka, że tak zamuliłem ale i w pracy ogień i Łasica moja się pochorowała wieć chyba mnie rozumiesz....

Ja niestety tapicerki mam w tym niebieskawym kolorze, więc raczej lipa żebyś mógł je wykorzystać....
                              Moja ex - Łasica

Komentarz

• FishPL
                                Rider
                                • 2012
                                • 296

No.... pozostaje mi dalej szukać

Komentarz

• Marian 2
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1085
                                  • Octavia I combi (1U5)
                                  • AQY 2.0 MPI 115 KM

Podłokietnik, to nie duża rzecz w porownaniu z resztą samochodu i jego tapicerką. Taka "mała rzecz" zawsze dobrze wypadnie gdy nieco (a może nawet i mocno) kontrastuje z otoczeniem, szczególnie gdy będzie wykonana z naturalnych materiałów, np. skóra, drewno, metal.
                                  Proponuję wybrać się do szmateksu, zakupić skórzaną kurtkę w odpowiednim kolorze, i będzie problem rozwiązany. Przy okazji może wystarczyć na mieszek dżwigni biegów, lub nawet na uszycie portfela, lub innego pokrowca na "coś".
                                  Jeżeli skóra nie odpowiada(?) zawsze w tym samym miejscu można znależć coś o odpowiedniej fakturze, np. cienke dywaniki, płaszcze, grube zasłony, i inne. Moim zdaniem naprawdę niema problemu.
                                  W ostateczności można zawsze udać się do tapicera co remontuje meble domowe, napewno znajdzie kawałek odpadu.

Komentarz

• FishPL
                                    Rider
                                    • 2012
                                    • 296

Marian 2, skóry to ja mam wystarczająco, akurat na zimę robiłem nowy mieszek. A podłokietnik chciałem zostawić w oryginalnym wykończeniu, skóra wg MNIE może go oszpecić, dodać mu uroku dokładanych podłokietników

Komentarz

Pracuję...